Tarihçemiz

Okulumuz 1970–1971 öğretim yılında, Oğuzlar İlkokulu bünyesinde II. Oğuzlar olarak eğitim ve öğretime açılmıştır. Ocak 1971'de Yeşilevler Mahallesi'ndeki altı derslik prefabrik barakalara taşınmış, Yeşilevler İlkokulu adı verilmiştir. Eğitim-öğretim hizmetleri sürerken yeni baraka derslikler inşa edilmiştir. 1973–1974 öğretim yılında Demetevler Lisesi'nin şubesi olarak Oğuzlar İlkokulu bünyesinde açılmış olan ortaokul, 1974–1975 öğretim yılında Yeşilevler İlkokulu bahçesinde kurulan 6 derslik baraka binada müstakil olarak hizmete girmiştir.

Okulumuz Karşıyaka-Yeşilevler semtlerinin arasında kurulmuştur. Hizmete açılmasında etkinliği olan Okul Yaptırma ve Öğrencileri Koruma Derneği üyelerince ortaokula Yeşilevler Ortaokulu adının verilmesi, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da tescili ile sağlanmıştır.

06.02.1976 tarihinde Ankara Valiliği'nin onayı ile Yeşilevler İlkokulu'nun adı, Babür İlkokulu olarak değiştirilmiştir.

Yeşilevler Ortaokulu 2 Eylül 1988 'de, Babür İlkokulu ise 30 Mart 1992 tarihinde yeni binalara taşınmıştır.

1991 yılında okulumuz İlköğretim Okulu oldu. Ülke genelinde 2012-2013 Eğitim Öğretim yılından itibaren 12 yıllık zorunlu eğitime geçilmesi ile Ankara Valiliği'nin 30.03.2012 tarih ve 6287 sayılı Olurları ile ortaokula dönüştürülmüştür. Mayıs 2016 da okulumuza Şehit İlker Aydın Ortaokulu adı verilmiştir. Okulumuz 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında tam gün eğitime geçmiştir.

Şehit İlker Aydın Ortaokulu 35 derslik, 2 laboratuar, 1 teknoloji tasarım odası, 1 resim atölyesi, 2 bilişim teknolojileri odası, 2 öğretmenler odası, 5 idare odası,2 adet çok amaçlı salondan ibarettir. Halen 1140 öğrencimiz vardır.

Okulumuzun amaçları: Türk Milli Eğitiminin genel amacı ve temel ilkeleri doğrultusunda, Atatürk inkılâpların ve Anayasanın başlangıcında ifadesini bulan Türk Milliyetçiliğine bağlı; Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yücelmeye çalışan; insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan milli, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmektedir.

Yayın: 23.12.2015 - Güncelleme: 05.01.2022 16:50 - Görüntülenme: 5424

Etiketler :