Şehit İlker Aydın Ortaokulu

Yeni Bina 0 312 346 13 05
Adres
Karşıyaka Mahallesi Şehit Harun Parlak Caddesi No11 Demetevler Yenimahalle/ANKARA
Vizyon
İstiyoruz ki, Eğitimde; Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda, demokrasinin vazgeçilmez olduğu anlaşılsın. İstiyoruz ki, Okulumuzda yaratıcılığını kullanan, kendine güvenen, araştırmacı, hoşgörülü, bilinçli, bütüne hakim, milli değerlerine sahip çıkan, ülkesini tanıyan bireyler yetiştirdiğimiz bilinsin. İstiyoruz ki, Öğrenci-veli-çevre-okul işbirliğinin eğitim ve öğretim sürecindeki önemi kavransın. İstiyoruz ki, Bireysel farklılıklar doğrultusunda; herkes ilgi ve yeteneklerine göre, uygun eğitim ve öğretim alanlarına yerleştirilsin. İstiyoruz ki, Okulumuzda öğrenmeye açık bireyler yetiştirilsin, İstiyoruz ki, Eğitim ve öğretimin, öğrenci merkezli olmasının önemi kavransın. İstiyoruz ki, Okulumuzun yeniliklere uyum sağlama ve teknolojiyi tam olarak kullanmadaki farklılığı bilinsin. İstiyoruz ki, Eğitim ve öğretimde, sosyal faaliyetlerin önemli bir etken olduğu kavransın. İstiyoruz ki, Öğrencilerimizin eğitim ve öğretim faaliyetlerini gerçekleştirecekleri tüm ortamlar, en uygun şekilde düzenlensin.
Misyon
Biz, Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda eğitim ve öğretim yapmak için varız, Biz, eğitim ve öğretim sürecinde odak noktasının öğrenci olduğu düşüncesi için varız, Biz, öğrencilerimize, bireysel farklılıkları göz önünde bulundurarak, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda uygun alanlara yönlendirmek için varız, Biz, eğitim ve öğretim etkinliklerinde kaliteyi sağlamak amacıyla; öğrenci, veli çevre ve okul olarak, ekip çalışması için varız, Biz, öğrencilerimizi çağdaş, bilimsel, akılcı ve demokratik düşünce yapısına sahip, insan haklarına ve doğaya saygılı, sorumluluk bilincine sahip bireyler olarak yetiştirmek için varız, Biz, zihinsel, duygusal ve bedensel yönden dengeli ve sağlıklı bireyler yetiştirmek için varız, Biz, eğitim öğretim sürecinde gelişen teknolojiyi kullanarak; yeniliklere, değişime ve dönüşüme açık bir düşünce yapısı ile verimliliği arttırarak, tam öğrenmeyi gerçekleştirmek için varız, Biz, toplumumuzun kültürel değerlerini benimseyen koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan şahsiyetli bireyler yetiştirmek için varız, Biz, Türkçeyi iyi kullanabilen ve kendini rahatlıkla ifade edebilen, iletişime açık, bilgiye ulaşma yollarlını bilen, kendine güvenen ve yetebilen, öz denetime sahip, gerektiğinde liderlik yapabilecek bireyler yetiştirmek için varız, Biz, öğrencilerimize, eğitim ve öğretim sürecinde çok yönlü ve bilimsel düşünebilme, sosyal bireyler olabilme yolunda rehberlik etmek için varız.
Başarılar
2014-2015 küçük ve yıldız erkek futbol yenimahalle ilçe birinciliği. 2018-2019 küçük erkek futbol yenimahalle ilçe birinciliği, voleybol yıldız kız ilçe üçüncülüğü, voleybol küçük kız ilçe ikinciliği, futsal küçük erkek ilçe ikinciliği, basketbol yıldız erkek ilçe üçüncülüğü.
Öğretim Şekli :Tam Gün Öğretim (Tekli)
09.00-15.10
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz METRO HASTANE Durağına yaklaşık 400 metre yürüme mesafesi uzaklığındadır.
Sportif Etkinlikler