ANKARA / YENİMAHALLE - Şehit İlker Aydın Ortaokulu

Mrt

Okulumuza adını veren Şehit İlker AYDIN ın anne ve babası sayın Güldeste AYDIN hanımefendi ve Nebi AYDIN beyefendi okulumuzu ziyaret ettiler.

Kas

Ah Baba Ah kitabi yazarı Hamdullah Koseoglu ile söyleşimizi cevrim ici olarak 5 ve 6 sınıfların katılımıyla gerçekleştirdik.

Gizemli Pusula kitabi yazarı Mesut Güler ile 5. Ve 6. Sınıfların katılımıyla söyleşimizi gerçekleştirdik.

SENEBAŞI KURUL TOPLANTISI

TELAFİDE BEN DE VARIM

Haz

Öğrencilermizin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinde 3 yıl süresince göstermiş oldukları başarı ve ezber sürelerinde gösterdikleri başarılardan dolayı madalya ve başarı belgesi almaya hak kazanmıştır. Öğrencilerimizi tebrik eder, hayat boyu başarılar dileriz.

8/A CEREN KÖKÇE

8/A NİSANUR ÇAKMAK

8/A DAMLA GÖZÜTOK

8/A EDANUR KURT

8/A FURKAN BOSTAN

8/A AZİZE AVCI

8/A ZEYNEP GÜL

8/B CEYLAN BOYRAZ

8/B EBRAR BİLİCİ

8/B ZELİHA ZEYNEP TÜMER

8/B TESNİM HANDAN

8/C SİBEL YILDIRIM

8/C GAMZE COŞKUN

8/C DİLEK YILDIRIM

8/C BATIN TURAN ÖZİLHAN

8/C FURKAN DÖNMEZ

8/C BERRA KIZILSAÇ

Telafi Eğitimi (https://telafidebendevarim.meb.gov.tr)

Telafi eğitimlerinde daha çok öğrencilerin pandemi sürecinde yaşadıkları travmaları azaltmak, gelecek eğitim yılına daha motiveli bir şekilde hazırlanmalarını sağlamak üzere sosyal, sportif, sanatsal içerikli eğitimler planlanarak gerçekleştirilecektir. Bakanlığımız tarafından Kültür ve Turizm, Gençlik ve Spor , İçişleri ve Sağlık Bakanlığı ile protokoller imzalandığı belirtilmiştir. İl/İlçe düzeyinde yapılacak çalışmalar, süreç 1,5 yılı kapsayacak şekilde planlanacaktır.

Bu çerçevede sizlerden neler bekleniyor?

1-Her kademedeki okullarımız, acil bir şekilde hafta sonu öğretmenlerin sistemi incelemelerini sağlamaları ve öğretmenlerin  Pazartesi günü okullarında toplantı yaparak, okul olarak hangi etkinlikleri düzenleyebileceklerini düşünmeleri  istenecek.

2-Pazartesi günü okulda kararlaştırılan etkinlikler 15 Haziran 2021 (Salı ) tarihinde kurum MEBBİS şifresi ile açılan ekrandaki içerikler dikkatle doldurularak kaydedilecek.

3-Kaydedilen içerikler, önce ilçe sonra il tarafından incelenip onaylanacak.

4-Yukarıdaki okul için belirtilen üç madde ilçe/il planlaması içinde kullanılacak. Bu kurumlar için tarih 17 Haziran 2021.

5-Bakanlık dahil onay işlemleri bittikten sonra, öğretmen, veli ve öğrenciler https://telafidebendevarim. meb.gov.tr/ web adresindeki haritadan bulunduğu ili seçip açılan faaliyetleri görebilecek.

6-Faaliyetleri inceleyen öğretmenler, MEBBİS Kişisel Şifresi ile sisteme girip bulunduğu ilde açılması planlanan etkinlikte görev almak için başvuruda bulunabilecek (27-28 Haziran 2021) arası Kadrolu öğretmen bulunmazsa ücretli öğretmen, oda olmazsa Halk Eğitim Merkezi kanalıyla kurs açılacak. Öğretmen görevlendirmelerinde TTKB'nin 9 Sayılı Kararında yer alan okutabilecek ders branş eşleştirmelerine uygun görevlendirme yapılacak. Telafi eğitiminde görevli öğretmenlere haftada 30 saate kadar ek ders görevi verilebilecek.

7-Öğretmen başvurusunu okul/ilçe/il gerekirse komisyon marifetiyle onaylayıp, görevlendirecek.

8-Öğretmen görevlendirmeleri tamamlandıktan sonra öğrenciler okula bireysel olarak gelerek veli izin belgeleri ile talep ettikleri telafi eğitimine başvuru yapabilecekler. Özel eğitim öğrencileri dışında (enaz2) en az 12 öğrenci kayıt yaptıktan sonra o kurs açılacak. Öğrenci başvuruları 02 Temmuz 2021e kadar sorumlu idare tarafından sisteme yüklenecek.

9-05 Temmuz 2021 de faaliyetler başlayacak. İhtiyaç halinde 05 Temmuz 2021 tarihinden sonra da faaliyet planlaması aynı silsile ile tanımlanabilecek.

10-Faaliyetlerin öncelikle okul/milli eğitim yerleşkelerinde planlanması ve aktif olarak Bakanlığımız personelinin görevlendirilmesi, olmaması durumunda diğer kurumlardan görevlendirme yapılması  gerekmektedir.

11-21 Haziran-02 Temmuz 2021 tarihleri arasında öğrencilerin kendi okullarında kendi öğretmenleri ile TTKB tarafından hazırlandığı söylenen kritik kazanımlardan eksik kazanımlara yönelik ders programları devam edecek.

May

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav'a Yönelik Örnek Soruları Yayımlandı.

Mrt

Liselere giriş sınavı TEOG' UN ilk aşaması için gün sayan aileler ve öğrenciler için TEOG tavsiyeleri